Haygain Forager slowfeeder 2.0

320,00

Categorieën: ,

De Forager van Haygain – de ideale slowfeeder die een natuurlijke manier van ruwvoer aanmoedigt, zodat uw paard gezond en gelukkig blijft.

LET OP: VOORBESTELLING
Levertijd: januari 2024 !

Beschikbaar via nabestelling

Haygain Forager slowfeeder 2.0

De Haygain Forager is de ideale slowfeeder die een natuurlijke manier van eten stimuleert, zodat uw paard gezond en gelukkig blijft. Laat uw paarden eten zoals de natuur dat bedoeld heeft.

Voordelen

De slowfeeder van Haygain is speciaal ontwikkeld om een natuurlijke manier van grazen na te bootsen. Paarden zijn namelijk van nature grazende dieren en hun spijsvertering is ontwikkeld om kleine hoeveelheden voedsel tegelijkertijd te verwerken.  Een moderne paardenhouder is erbij gebaat om maaltijden te spreiden zonder het paard te frustreren. De slowfeeder zorgt voor een langere etenstijd en minder uren verveling. Daarnaast zorgt de Haygain Forager slowfeeder voor minder stress bij voedselschaarste, vooral bij paarden op een dieet.

Langdurig kauwen stimuleert het aanmaken van speeksel, wat de maagwand beschermd tegen natuurlijk voorkomende maagzuren. Dit vermindert het risico op maagzweren. De slowfeeder laat het paard eten met het hoofd omlaag. Dit zorgt voor een natuurlijke voedingshouding in de kaak, nek en rug.

De gesloten bak van de slowfeeder houdt het hooi van de grond en vermindert de hoeveelheid voeder die vertrapt en vermengd wordt met uitwerpselen en urine.

Het ontwerp van de Haygain Forager slowfeeder

De Forager slowfeeder bevat twee uitwisselbare roosters om de hoeveelheid voedsel dat wordt afgegeven te reguleren. Zo kan u voor elk paard individueel instellen hoeveel en hoe snel ze eten krijgen. De roosters zijn makkelijk los en vast te klikken zodat u de slowfeeder eenvoudig kan bijvullen. De roosters worden gesteund door een metalen ring aan de buitenkant van de cilinder. Dit zorgt ervoor dat het rooster waterpas blijft terwijl het langzaam naar beneden glijdt naarmate de bak leeg raakt.

Het voetstuk van de Haygain Forager slowfeeder kan gevuld worden met zand voor extra stabiliteit en kan worden verankerd aan de muur van de stal indien nodig. De slowfeeder is speciaal ontworpen om licht en lucht door te laten zodat uw paarden kunnen eten zoals de natuur dit bedoeld heeft. De slowfeeder van Haygain is eenvoudig in- en uit elkaar te halen voor schoonmaak of om te vervoeren.

Bij sportpaardenaarts.nl vind je de beste slowfeeder voor een natuurlijke manier van grazen voor paarden. Bekijk naast de Haygain Forager ook andere artikelen, zoals de Haygain 2000. Heeft u nog vragen of wilt u een grote order plaatsen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

INDICATIES Help de spijsvertering – een optimale spijsvertering vereist een constante toevoer van voer dat niet alleen de maag beschermt, maar ook een consistente fermentatie bevordert, waardoor de dikke darm effectief wordt gewogen en beweeglijk, waardoor aandoeningen die bijdragen aan koliek worden voorkomen.
Bevordert speeksel – consequent kauwen op kleine porties voer zorgt voor een speekselstroom die cruciaal is voor de maag en de spijsvertering.
Helpt het risico op maagzweren te verminderen – een constante toevoer van voer naar de maag creëert een beschermende mat bovenop de maaginhoud die voorkomt dat maagzuur op het gevoelige bovenste gedeelte spat, evenals een goede toevoer van speeksel fungeert als een buffer tegen maagzuur.
Verlicht verveling en bijbehorende stalgebreken – langzaam voeren helpt stalverveling, ongemak en ondeugden zoals kribbebijten, stalschoppen en weven tegen te gaan.
Gewichtsbeheersing – de Forager biedt de mogelijkheid om 24/7 toegang tot ruwvoer te bieden zonder dat paarden te veel eten of zich volproppen. Ideaal voor overgewicht of paarden die vatbaar zijn voor hoefbevangenheid.
Geen hooinetten meer – hooinetten staan erom bekend dat ze het bewegingsapparaat van een paard belasten.
Zorgt voor een schone toevoer van voer zonder verspilling – voorkomt kruisbesmetting van voer en strooisel. Bespaart tijd en geld bij het uitmesten en hooiverspilling.
Gemakkelijk te gebruiken, te vullen, schoon te maken en kan plat worden verpakt voor op reis.
FORMAAT ▸ Meerdere gepatenteerde kenmerken.
▸ Kan tot 12 kg ruwvoer bevatten.
▸ Inclusief 2 verwisselbare voerregelroosters: 1 Easy (wit) en 1 Standard (groen).
▸ Diameter 70 cm, Hoogte 72 cm, Gewicht 13,6 Kg (leeg)
BELANGRIJKSTE FUNCTIES ▸ Twee verwisselbare regelroosters waarmee je kunt kiezen tussen twee moeilijkheidsgraden voor de regelgever: wit (eenvoudig) of groen (standaard).
▸ EasyOn-regulator klik- en beveiligingssysteem waardoor het vullen van de Forager snel en eenvoudig is.
▸ De unieke externe metalen schuif voorkomt dat paarden de ademautomaat kunnen omzeilen of kantelen. Het fungeert ook als een meter, zodat u van een afstand gemakkelijk kunt zien hoeveel voer er nog in de voerbak zit.
▸ Sterke bovenring met vier rubberen bevestigingen om structurele stabiliteit te garanderen en geluid te absorberen.
▸ De robuuste zijkanten zijn ontworpen om zowel lucht als licht binnen te laten – dit zorgt ervoor dat paarden met plezier tot op de bodem voeren, elk laatste restje opeten en lucht door het voer laten circuleren. Deze unieke eigenschappen zorgen ervoor dat er geen hooi wordt verspild en dat de hakselaar hygiënisch blijft.
▸ De volledige basis kan worden gevuld met ovengedroogd zand om maximale stabiliteit te garanderen en, indien nodig, kan de unit aan de muur worden vastgemaakt via de ingebouwde bevestigingspunten.
▸ Volledig inklapbaar voor eenvoudige reiniging en draagbaarheid.
▸ Specifiek gekozen paardvriendelijke kleuren en afmetingen om zelfs de meest kieskeurige paarden tevreden te stellen.

 

 

Extra informatie

Merk

Haygain

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Haygain Forager slowfeeder 2.0” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *