Prestatiemonitoring en sportbegeleiding

Als een paard slecht presteert zonder aanwijsbare reden, kan dat frustrerend zijn voor eigenaren. In zo’n situatie kunnen wij helpen. Door grondig onderzoek wordt duidelijk welke systemen in het lichaam de oorzaal zijn: bewegingsstelsel, luchtwegen, hart, spieren of stofwisseling. Door middel van een inspanningstest kunnen we de slechte prestatie objectief meten en monitoren.

Ook wanneer een paard goed functioneert, maar nog betere resultaten wenselijk zijn, is het mogelijk om te bepalen welke systemen efficiënter kunnen worden en dus welke vorm van training adequaat is.

Voor wie een (top)sportprestatie voor ogen heeft, kunnen wij een paard en de training begeleiden, zodat de fitheid op het juiste moment optimaal is (meestal kampioenschappen). We helpen u graag om het trainingsschema en het management van uw paard op een wetenschappelijk verantwoorde wijze aan te passen.

ONDERZOEK: INSPANNINGSTEST

Tijdens een inspanningstest werkt een paard volgens een gestandaardiseerd protocol, die aan zijn discipline en niveau is aangepast. Afhankelijk van de discipline, worden er verschillende inspanningsparameters opgenomen, waaronder de hartslag, lactaten en andere bloedparameters.

Met deze parameters kunnen we het uithoudingsvermogen bepalen en vergelijken. Een inspanningstest is eenvoudig uit te voeren op de plek waar het paard gebruikelijk traint. Aan de hand van de resultaten van de test kan worden bepaald of aanvullend onderzoek wenselijk is en/of een aanpassing van het trainingsschema nodig is. Het wordt aangeraden om deze inspanningstest regelmatig uit te laten voeren, om het uithoudingsvermogen te monitoren.

set

Maak een afspraak

Presteert uw paard slecht of wenst u een inspanningstest voor uw paard, neem contact op met sportpaardenarts.nl via het onderstaande formulier. Onderzoek kan op kliniek of aan huis door heel Nederland plaatsvinden.

  Eigenaar


  Wat is het geslacht van uw paard?

  Het paard


  Kleur
  Gewenste plaats van het onderzoek

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van sportpaardenarts.nl

  0