Bewegingsapparaat

Onregelmatig lopen of kreupelheid is de meest voorkomende blessure bij sportpaarden. Het kan een probleem aan de benen zijn, maar dat hoeft niet. Ook rug- of nekpijn kan ervoor zorgen dat een paard niet meer regelmatig beweegt.

Werkwijze

Door een paard te laten bewegen, zowel rechtuit als op de volte en op verschillende soorten ondergrond, wordt de onregelmatigheid bestudeerd. Als het vermoeden bestaat dat het probleem in een been zit, kan door dit van onder af te verdoven worden gezocht naar de precieze locatie. Dr. Frippiat beschikt over moderne mobiele röntgen- en echo apparatuur. Wordt het probleem niet gevonden, dan zoekt hij verder.

In veel gevallen is peesletsel de oorzaak. Daarbij is stamceltherapie of een PRP behandeling mogelijk. Ook wordt samengewerkt met ervaren dierfysiotherapeuten, die bijvoorbeeld laserbehandelingen of aquatraining kunnen begeleiden.

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag of een opmerking? Wij helpen u graag verder! U kunt ons bereiken via e-mail en telefoon of laat uw vraag doormiddel van het formulier achter..    I agree with the general terms and conditions and the privacy policy of sportpaardenarts.nl

    0