DUURZAAMHEID

Los van de vraag of mensen een impact hebben op de klimaatverandering, draagt de zorgsector, en dus ook de diergeneeskundige wereld, bij aan milieueffecten. Dit is de reden dat wij onze praktijk duurzaam willen voeren, zodat we onze footprint verminderen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de diensten die wij leveren.
De maatregelen die wij hebben genomen:

AAN DE BRON

  • Duurzaam inkopen. We hebben een voorkeur voor duurzame producten. Denk bijvoorbeeld aan onderzoekhandschoenen, naalden en spuiten die eenmalig worden gebruikt.
  • Verantwoordelijke leveranciers. We letten op de duurzaamheid bij onze leveranciers, ook bij het verantwoordelijk vervoeren van de goederen.

 

IN ONZE PRAKTIJK

  • Praktijk volledig digitaal. We vragen onze leveranciers alle communicatie via digitale kanalen te versturen. We versturen zelf geen papieren communicatie meer. Ook keuringsrapporten en opnames van medische beeldvorming worden digitaal aangeboden.
  • Fossielvrije energie. Onze praktijk draait volledig op zonne-energie en we streven naar maximale energiebesparing (bv. ledlampen).
  • Verantwoordelijk antibioticabeleid. Een van de uitdagingen in de zorg is het verminderen van de antibioticaresistentie. Door verantwoordelijk gebruik van antibiotica, dus alleen als het echt nodig is, dragen wij bij aan dit doel.
  • Milieuvriendelijk hygiëne. Bij het schoonhouden van de praktijk en voor het schoonmaken en steriliseren van onze instrumenten, gebruiken we milieuvriendelijke producten.

 

NAVERWERKING

  • Afval en recycleren. Door selectief inkopen en 100% digitaal, is de hoeveelheid afval in onze praktijk relatief laag. Naast gescheiden inzamelen, recyclen wij inpakmateriaal. Dit betekent dat u uw bestelling bij ons in recyclebaar of gerecycled materiaal kunt ontvangen.
  • Verantwoordelijk medisch afval. Als het mogelijk is, geven wij bruikbare medicatie en disposables weg die we niet meer in onze praktijk kunnen gebruiken. Deze worden ingezameld en in ontwikkelingslanden gebruikt.

Contactgegevens

sportpaardenarts.nl
Postbus 170, 1250AD Laren
+31 6 25 40 83 83

info@sportpaardenarts.nl

0